top of page
Wat je best weet, voor je schoenen kiest
wat informatie om jouw keuze makkelijker te maken

1.

Comfort

Dit is de meest belangrijke factor wanneer je schoenen past. Schoenen moeten 100% goed aanvoelen wanneer je ze voor het eerst past. Als dat niet zo is, dan probeer je best een ander model of materiaal. Je wil graag blije voeten om mee te dansen. Pas schoen ook aan het begin van een avond om ze optimaal te kunnen ervaren.

2.

Stabiliteit

Dit is de meest belangrijke factor wanneer je schoenen past. Schoenen moeten 100% goed aanvoelen wanneer je ze voor het eerst past. Als dat niet zo is, dan probeer je best een ander model of materiaal. Je wil graag blije voeten om mee te dansen..

3.

Positie van de hak

De hak van de schoen moet voelen als de verlenging van je been tot aan de vloer. De hak moet zich recht onder het hielbeen bevinden, alsof het uit het centrum van je hiel naar beneden groeit. Dankzij de juiste positie van de hak in verhouding tot je lichaam voel je je zeker dat de hak je gewicht ondersteunt, zelfs op stiletto's. Let erop dat de hak niet naar voor neigt, of teveel naar achter gepositioneerd is.

4.

Hakhoogte

Probeer geen te hoge hakken te dragen, ook niet als je klein bent. Wanneer je hakken te hoog zijn, wordt het lastiger om je balans te bewaren. Bovendien komt er meer druk op je kuiten. Des te hoger de hak, des te meer gewicht er op de bal van je voet komt. Vergeet niet dat een hak van 7,5 cm hoger is voor een 37 dan voor een 41. Onze standaard hakhoogte is 7,5 cm. We hebben daarnaast een beperkt aantal modellen met hakhoogte 8,5 cm en 5,5 cm.

5.

Ondersteuning van je hiel

De hak van je schoen zou de helft van je gewicht moeten ondersteunen. Je gewicht mag niet volledig op de bal van de voet komen. Door het gewicht op de juiste manier te verdelen en je voeten correct te gebruiken, vermijd je druk op de bal van je voet. Als de hak de juiste ondersteuning geeft, heb je geen extra voetkussentjes nodig.

6.

You can't judge a book by the cover ...

Zo kan je evenmin schoenen kiezen door ernaar te kijken. Je moet ze aantrekken en voelen. Want elke voet is anders. Het is dus belangrijk dat je voldoende tijd neemt om je keuze te maken. Pas verschillende modellen en voel welk model voor jouw voet de beste keuze is.

7.

Zolen

Welke zolen kies je best voor je tangoschoenen, leder of suède? De keuze hangt vooral af van de ondergrond waarop je danst. Lederen schoenen zorgen ervoor dat je goed glijdt en makkelijk pivoteert op verschillende oppervlakten. Lederen zolen zijn bovendien meer duurzaam. Suede is een goede keuze voor gladden vloeren zoals parket. Maar wanneer je op een ruwere vloer danst, zal je stroef pivoteren, wat erg belastend is voor je gewrichten.

bottom of page